Aaron-Művek

Járműfotózás és ezzel kapcsolatos fotótúrák bemutatása Közép-Európából.

Bécsi Solaris vadászat

AaronPeto 2013.03.03. 16:14

Még a Sommerticketezés előtt, 2011 tavaszának egyik vasárnap délutánján, a nagy és végtelen internetet bújva véletlenül megakadt a szemem egy bécsi flottaszínű, Dr. Richardos Solarisról készült képen. A busz láttán azonnal mehetnékem támadt, így hát néhány nappal később útnak is indultam Bécsbe.

 Bécsi Solaris vadászat (0)

Az oda útra a később szokásossá vált müncheni Railjettet választottam, ezzel Meidling-ig mentem.

 Bécsi Solaris Vadászat (1)Meidlingben délelőtt a pihenőjüket töltő buszok közül egyedül a 9A és az 59A kocsijai lőhetőek, úgy-ahogy.

Meidlingből az U6-os majd U4-es metróval kimentem először Hietzingbe majd a Schönbrunni Kastélyhoz. Utóbbi helyen mindig akad pár érdekes turista kocsi.

 Bécsi Solaris Vadászat (2)Dr. Richard-os buszkavalkád Hietzingben.

Bécsi Solaris Vadászat (3)Öreg Neoplan Temesvárról.

Bécsi Solaris Vadászat (4)Setra S 411 HDH az Austrobus-tól. A cég a Dr. Richard cégcsoportnak a tagja.

Schönbrunn után a jóval arrébb és a Duna túl oldalán lévő Kaisermühlen felé vettem az irányt, az U4-es és U1-es metrókat használva. Indulás előtt annyi infót sikerült szereznem a Solarisról, hogy a 20B jelű vonalon közlekedik. Ennek a vonalnak több végállomása és útvonala is van, az egyik végpont Kaisermühlen.

 Bécsi Solaris Vadászat (5)Kaisermühlenben a szokásos Dr. Ricsis Citaro L a 90A, 91A és 92A vonalakról.

Bécsi Solaris Vadászat (6)A kaisermühleni metróállomás mellett is szokott állni néhány turista kocsi.

Miután Kaisermühlennél nem sikerült elkapni a Solarist, úgy döntöttem megnézem az U2-es metró akkor alig több, mint féléve átadott új, végig magas vezetésű szakaszát. A vonal szükségességét azóta tudtommal többen is megkérdőjelezik a városvezetősége és a lakosság körében is, az utasszám elvileg jóval elmarad a tervezettől. Azt én is alátámaszthatom, hogy nem kellett harcolni a szerelvényeken az ülőhelyekért, viszont a közeljövőben, ha elkészülnek a környék ingatlan beruházásaival, szerintem bőven lesz utas a vonalon. Mindenesetre az azért furcsa látvány, amikor az utolsó két megálló között a metró ablakán kinézve szántóföldet lát az ember.

 Bécsi Solaris Vadászat (7)A Dr. Richard Lion's City LL-je fordul az U2-es metró Donaustadtsbrücke megállójához.

Bécsi Solaris Vadászat (8)Egy öregecske Graf&Stift az U2-es Aspernstraße nevű végállomása mellett, az Erzherzog-Karl-Straße -n.

Bécsi Solaris vadászat (9)Az U2 mellett néhány buszvonalnak is az Aspernstraße a végállomása.

Bécsi Solaris vadászat (10)Ricsiék innen sem hiányozhatnak.

Bécsi Solaris vadászat (11)Stadlau. Átszállási pont a buszok, a metró és az S-Bahn között.

Bécsi Solaris vadászat (12)Dr. Richard-os Lion's City az U2 Hardegasse megállója mellett.

Miután alaposan végigjártam az U2-es új szakaszát, visszamentem Kaisermühlenbe, hátha szerencsével járok Solaris ügyben. Természetesen nem volt ott, a 20B éppen aktuális, Neue Donau-ig közlekedő indulását se az csinálta.

 Bécsi Solaris vadászat (13)A kaisermühleni végállomás egy modern, irodaházakkal teli városrész szélén található.

Bécsi Solaris vadászat (14)Korábban mindig csak Citarokat láttam a 90-es vonalcsoporton, most viszont viszonylag sok Lion's City-t is adtak a vonalakra.

Ezután a vonal egy másik végpontja, Florisdorf felé vettem az irányt. Az U1-essel elmentem a Kagraner Platz-ig, majd némi rendszámvadászat után a 26-os villamossal mentem át Florisdrofba.

Bécsi Solaris vadászat (15)Egy Graf&Stift a 23A-ról.

Bécsi Solaris vadászat (16)A 24A-t szóló kocsikkal üzemelteti a Wiener Linien.

Florisdorfban ismét nem jártam sikerrel, viszont a Neue Donau nevű végpontja a vonalnak innen csak egy megálló az U6-ossal. Egy próbát megér, gondoltam, és végre sikerrel is jártam. Illetve nem teljesen.

 Bécsi Solaris vadászat (17)Ajtós oldalról a buszmegállótábla illetve parkoló autók miatt lőhetetlen volt, ajtótlanból meg full ellenfény. Tipikus...

Dok. jelleggel megvan, innentől kezdve már nem érdekelt a gép, ezért úgy döntöttem elnézek Simmering-be, az U3-as metró keleti végállomásához.

 Bécsi Solaris vadászat (18)Szóló Graf&Stift a 69A-ról. Nem sok maradt már belőlük.

Bécsi Solaris vadászat (19)Természetesen itt is van Dr. Richard. :)

Simmeringból aztán a belvárosba visszafele menet nem hagyott nyugodni a tudat, hogy csak egy ellenfényes képem lesz a Solarisról. Ezért úgy döntöttem, hogy aznap már sokadszorra, ismét elnézek Kaisermühlenbe szerencsét próbálni.

 Bécsi Solaris vadászat (20)Egy majdnem teljes napnyi szerencsétlenkedés után nagy nehezen csak sikerült róla értékelhető fotót lőni. Az már más kérdés, hogy vajon megérte-e rászánni ennyi időt...

Öröm és boldogság, lassan irány hazafelé egy Euregioval. A vonatom a Südbahnhofról indult, de előtte még volt idő elnéznem a szomszédos Südtiroler Platz-ra is.

Bécsi Solaris vadászat (21)Régi pofás, régi festésű Postbusos Integro.

Bécsi Solaris vadászat (22)Elővárosi Lion's City a Postbustól.


Összegezve, ez egy tökéletes nap volt arra, hogy ráhangolódjak a kb. két hónappal ezután elstartolt Sommerticketezésre. Nem tagadom, ki lehetett volna többet is hozni belőle, ha nem szerencsétlenkedek annyit azzal a Solarissal, de így utólag visszanézve sem bánom, hogy így alakult ez a nap.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aaron-muvek.blog.hu/api/trackback/id/tr475114660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Száguldó fotóriporter 2013.03.03. 16:34:02

Szerintem megérte ennyit sz*rakodni a Szotyolával. :)

AaronPeto 2013.03.03. 16:42:57

Na igen, így, hogy a végén még sikerült normálisan is kilőni így megérte. De ha csak az ellenfényes képet sikerült volna alkotni róla, úgy már annyira nem... :D

Száguldó fotóriporter 2013.03.03. 21:25:49

Ilyenkor nálam is elszáll a szelep és elönt a méreg, ha a "Nap Rendszáma" csak szarul van meg... :D
süti beállítások módosítása