Aaron-Művek

A buszfotózás egy hiánypótló témáját igyekszem összekötni az igényes szórakoztatással.

Úton a Dunakanyar felé

AaronPeto 2017.05.26. 18:04

Előre leszögezem, nem a magyarországi, hanem az osztrák Dunakanyarban és környékén tett látogatásról lesz majd itt szó. Előtte viszont még alaposan körül néztem a St. Pölten – Herzogenburg – Krems an der Donau vonalon, végig járva a vasúti és a buszközlekedés nyújtotta lehetőségeket.

kép (0)

2 komment

Semmeringi vonatpótlás – második felvonás

AaronPeto 2017.04.20. 18:32

2016 áprilisában karbantartási munkálatok miatt néhány hétig teljesen lezárták a vonatforgalom elől a Semmeringbahnt. A szakasz kizárásának idején az erre közlekedő tehervonatok kerülő úton közlekedtek, a személyvonatok helyére pedig buszos pótlást szerveztek. A személyvonatokat Payerbach-Reichenau és Semmering, illetve Mürzzuschlag állomások között pótolták, a távolsági vonatok utasai pedig Wiener Neustadt és Mürzzuschlag között voltak kénytelenek buszozni.

 SEV Semmering II (0)

Szólj hozzá!

Csak egy újabb osztrák falujárás

AaronPeto 2017.01.17. 17:06

Nem, még nem haltam meg, a blogírást sem terveztem még abbahagyni, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy az elmúlt egy évben a facebook-os napiképeket leszámítva nem igazán volt időm a bloggal is foglalkozni. Vagy ha mégis, akkor meg lusta voltam rá. Most viszont úgy érzem, megvan a kellő affinitás valami iromány összetákolásához. Remélem, hogy egy fogyaszthatóbb valami fog kisülni belőle, mint mérnökeink legújabb, „13 méteres” csodamasinájából.

 PartschRetter (0)

Szólj hozzá!

Vorteilscard megújító hadművelet

AaronPeto 2016.01.29. 19:07

Most hogy egyre jobban benne vagyunk ebben a 2016-ban, illetve mivel eléggé inaktív voltam az elmúlt időszakban a blogbejegyzések tekintetében, úgy érzem eljött az ideje belehúzni a 2015-ös év túráinak megírásába. Elsőként egy tavaly májusi Bécsben tett látogatásra kerül sor, csak mert Bécset szeressük, meg amúgy is, onnan eddig még alig írtam bármit is…

 VC 2015 (0)

2 komment

Semmeringi vonatpótlás

AaronPeto 2015.12.08. 17:05

December elsején súlyos vasúti baleset történt a világörökség részét képező Semmeringbahn-on, Semmering és Breitenstein állomások között, a Pollereswand alagútban. Az érintett szakasz helyreállításáig a tehervonatok kerülő úton közlekednek, a személyvonatok helyett pedig buszos pótlást szervezett az ÖBB. Mivel egy osztrák vonatpótlás mindig jó fotótéma, a szomszédos Közlekedési osztály egyik szerkesztőjével megnéztük hogyan pótolják a sógorék a Semmeringi vasúton közlekedő vonatokat.

 SEV Semmering (0)

Szólj hozzá!

Vorarlberg másodszor… - I. rész.

AaronPeto 2015.10.09. 20:37

Ha a járműfotózást veszem előtérbe, akkor a 2014-es év csúcsa egyértelműen a nyári vorarlberg-i túra néhány napja volt. Még úgy is, hogy elég sok mindenről lemaradtam a komolyabb tervezés elmaradása, és az ebből adódó tudatlanságom miatt, legyen az valami jármű, vagy turisztikai látványosság. Emellett az a tény sem volt kimondottan felhasználóbarát, hogy a három teljes egészében ott töltött napból kettő java részén esett az eső. Na de majd jövőre megmutatom én, fogalmazódott meg bennem már az akkori túra végső óráiban a gondolat, így idén újult erővel tértem vissza Ausztria legnyugatibb tartományába.

 Vorarlberg II (0)

Szólj hozzá!

Vonatpótlás a’la Franz-Josesfs-Bahn

AaronPeto 2015.07.30. 19:13

Javában zajlik a nyár, ezzel együtt pedig a meleg rekordok és hőségriadók mellé megérkeztek a különböző osztrák vonatpótlások is. Utóbbiak általában elég jó fotótémát biztosítanak, így az idei Sommerticket szezonra több vágányzár meglátogatása is tervben van. Elsőként a Bécsből kiinduló Franz-Josefs-Bahn került terítékre, a túrára a szomszédos Közlekedési osztály egyik fele, Soondee is elkísért.

FJB SEV (0)

Szólj hozzá!

Sommerticket 2014 – Bécsi szezonzárás

AaronPeto 2015.05.30. 15:56

Úgy tűnik sikerül véghezvinni azon tervemet, miszerint még az idei évad megkezdése előtt sikerül megírni az utolsó tavalyi Somemrticketes utat. :)
Szóval, elérkezett a Sommerticket utolsó érvényességi hete, és 2013-hoz hasonlóan tavaly is úgy terveztem, hogy eme időszakra már csak Alsó-Ausztriába, Bécsbe és Burgenlandba látogatok el. Eredetileg három utat terveztem ekkorra, de valami nyavalya miatt pár napig a dögsorra kerültem, így végül csak egy laza Bécsi kiruccanásra futotta. Ez következik most.

 Bécsi szezonzárás (0)

Szólj hozzá!

Kelet-ausztriai hétköznapok

AaronPeto 2015.04.28. 16:55

Itt a tavasz, zöldülnek a fák, vagyis ha épp nincs hó, akkor ez az az időszak, amikor imádok fotózni. Úgy éreztem időszerű is lenne megint szétnézni valahol Ausztria hozzánk közel eső részein, így egy szép április végi hétköznap reggel beültem a kocsiba, és megindultam nyugat felé.

 Kelet-ausztriai hétköznapok (0)

Szólj hozzá!

Sommerticket 2014 – Leoben Surroundings, avagy végig a Mura mentén

AaronPeto 2015.04.24. 18:16

Aki esetleg játszott, vagy még mindig játszik a Microsoft Train Simulator című vasúti szimulátorral, és fogékony külföldi valós pályákra, akkor jó eséllyel találkozhatott a közel tíz évvel ezelőtt megjelent Leoben Surroundings fantázianevű alkotással. A pálya a Südbahn Stübing és Bruck an der Mur, a Murtalbahn Bruck an der Mur és Unzmarkt közötti szakaszát, illetve néhány környékbeli mellékvonalat dolgoz fel. Az alábbi utammal nagyjából ezt a térséget jártam be én is, szokás szerint buszfotózás céljából.

 Leoben (0)

Szólj hozzá!