Aaron-Művek

A buszfotózás egy hiánypótló témáját igyekszem összekötni az igényes szórakoztatással.

Síbuszok Salzburg tartományban – II. rész

AaronPeto 2019.02.06. 19:35

Második részéhez, és ezzel együtt második napjához érkezik a tavalyi, az ausztriai Salzburg tartományban tartott, főképpen síbuszok fotózására szánt túránk. Mindenféle hosszú bevezető helyett térjünk is egyből a lényegre.

 Síbusz182 (0)

Szólj hozzá!

Síbuszok Salzburg tartományban – I. rész

AaronPeto 2019.01.31. 12:35

Néhány éve kacérkodtam már a gondolattal, hogy egyszer télen jó lenne elmenni valamerre síbuszokat fotózni, illetve kicsit körbenézni, hogyan is néz ki a magas, több ezres hegyek környéke ebben az időszakban. Az ötletből több évnyi halogatást követően aztán tavaly januárra lett végül elhatározás, amikor is a Közlekedési osztály egyik felével bepattantunk az autóba, és nagy erőkkel megindultunk Ausztria Salzburg tartománya felé, egy négy napos túrára.

Síbusz 181 (0)

Szólj hozzá!

Veszprémi szolgáltatóváltás

AaronPeto 2019.01.04. 16:00

Először is BÚÉK! Tavaly nem vittem túlzásba a blog írást, olyannyira, hogy ezen sorok megjelenésekor már pontosan eggyel több bejegyzés került ki ebben az évben, mint 2018-ban összesen. Ennek okai a szokásosak: alig fotóztam valamit, nem volt rá időm, lustaság. Új év, új én, tartja az a bizonyos totálisan elcsépelt mondás. Szilveszter éjjelén Veszprémben pedig valami új vette kezdetét.

Vbusz (0)

Szólj hozzá!

Úton a Dunakanyar felé

AaronPeto 2017.05.26. 18:04

Előre leszögezem, nem a magyarországi, hanem az osztrák Dunakanyarban és környékén tett látogatásról lesz majd itt szó. Előtte viszont még alaposan körül néztem a St. Pölten – Herzogenburg – Krems an der Donau vonalon, végig járva a vasúti és a buszközlekedés nyújtotta lehetőségeket.

kép (0)

2 komment

Semmeringi vonatpótlás – második felvonás

AaronPeto 2017.04.20. 18:32

2016 áprilisában karbantartási munkálatok miatt néhány hétig teljesen lezárták a vonatforgalom elől a Semmeringbahnt. A szakasz kizárásának idején az erre közlekedő tehervonatok kerülő úton közlekedtek, a személyvonatok helyére pedig buszos pótlást szerveztek. A személyvonatokat Payerbach-Reichenau és Semmering, illetve Mürzzuschlag állomások között pótolták, a távolsági vonatok utasai pedig Wiener Neustadt és Mürzzuschlag között voltak kénytelenek buszozni.

 SEV Semmering II (0)

Szólj hozzá!

Csak egy újabb osztrák falujárás

AaronPeto 2017.01.17. 17:06

Nem, még nem haltam meg, a blogírást sem terveztem még abbahagyni, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy az elmúlt egy évben a facebook-os napiképeket leszámítva nem igazán volt időm a bloggal is foglalkozni. Vagy ha mégis, akkor meg lusta voltam rá. Most viszont úgy érzem, megvan a kellő affinitás valami iromány összetákolásához. Remélem, hogy egy fogyaszthatóbb valami fog kisülni belőle, mint mérnökeink legújabb, „13 méteres” csodamasinájából.

 PartschRetter (0)

Szólj hozzá!

Vorteilscard megújító hadművelet

AaronPeto 2016.01.29. 19:07

Most hogy egyre jobban benne vagyunk ebben a 2016-ban, illetve mivel eléggé inaktív voltam az elmúlt időszakban a blogbejegyzések tekintetében, úgy érzem eljött az ideje belehúzni a 2015-ös év túráinak megírásába. Elsőként egy tavaly májusi Bécsben tett látogatásra kerül sor, csak mert Bécset szeressük, meg amúgy is, onnan eddig még alig írtam bármit is…

 VC 2015 (0)

2 komment

Semmeringi vonatpótlás

AaronPeto 2015.12.08. 17:05

December elsején súlyos vasúti baleset történt a világörökség részét képező Semmeringbahn-on, Semmering és Breitenstein állomások között, a Pollereswand alagútban. Az érintett szakasz helyreállításáig a tehervonatok kerülő úton közlekednek, a személyvonatok helyett pedig buszos pótlást szervezett az ÖBB. Mivel egy osztrák vonatpótlás mindig jó fotótéma, a szomszédos Közlekedési osztály egyik szerkesztőjével megnéztük hogyan pótolják a sógorék a Semmeringi vasúton közlekedő vonatokat.

 SEV Semmering (0)

Szólj hozzá!

Vorarlberg másodszor… - I. rész.

AaronPeto 2015.10.09. 20:37

Ha a járműfotózást veszem előtérbe, akkor a 2014-es év csúcsa egyértelműen a nyári vorarlberg-i túra néhány napja volt. Még úgy is, hogy elég sok mindenről lemaradtam a komolyabb tervezés elmaradása, és az ebből adódó tudatlanságom miatt, legyen az valami jármű, vagy turisztikai látványosság. Emellett az a tény sem volt kimondottan felhasználóbarát, hogy a három teljes egészében ott töltött napból kettő java részén esett az eső. Na de majd jövőre megmutatom én, fogalmazódott meg bennem már az akkori túra végső óráiban a gondolat, így idén újult erővel tértem vissza Ausztria legnyugatibb tartományába.

 Vorarlberg II (0)

Szólj hozzá!

Vonatpótlás a’la Franz-Josesfs-Bahn

AaronPeto 2015.07.30. 19:13

Javában zajlik a nyár, ezzel együtt pedig a meleg rekordok és hőségriadók mellé megérkeztek a különböző osztrák vonatpótlások is. Utóbbiak általában elég jó fotótémát biztosítanak, így az idei Sommerticket szezonra több vágányzár meglátogatása is tervben van. Elsőként a Bécsből kiinduló Franz-Josefs-Bahn került terítékre, a túrára a szomszédos Közlekedési osztály egyik fele, Soondee is elkísért.

FJB SEV (0)

Szólj hozzá!