Aaron-Művek

Járműfotózás és ezzel kapcsolatos fotótúrák bemutatása Közép-Európából.

Rock&Roll a szomszédban

AaronPeto 2019.06.14. 18:16

Nem, nem váltottam műfajt, ez továbbra sem egy zenével foglalkozó blog. Viszont a napokban tartják Nickelsdorf mellett, közvetlenül az osztrák-magyar határnál az idei NovaRock fesztivált. Mint az egyik legrangosabb európai rock fesztivál, természetesen rengeteg látogatót vonz a rendezvény, akiket valahogy el is kell juttatni a helyszínre. Erről, illetve néhány útba eső témával a környék tömegközlekedéséről lesz itt szó.

 NR19 (0)

2 komment

Síbuszok Salzburg tartományban – III. rész

AaronPeto 2019.05.08. 17:40

Mire kitavaszodott, sőt, lassan-lassan a nyár is megérkezik, addigra el is érkeztem a 2018-as síbuszos túrát elbeszélő sorozat végére. Az utolsó részbe a maradék két nap története már együtt kerül be. Először többek közt a Gasteinertal közlekedéséről esik néhány szó, majd pedig hazafelé vesszük az irányt.

SB183 (0)

Szólj hozzá!

Síbuszok Salzburg tartományban – II. rész

AaronPeto 2019.02.06. 19:35

Második részéhez, és ezzel együtt második napjához érkezik a tavalyi, az ausztriai Salzburg tartományban tartott, főképpen síbuszok fotózására szánt túránk. Mindenféle hosszú bevezető helyett térjünk is egyből a lényegre.

 Síbusz182 (0)

Szólj hozzá!

Síbuszok Salzburg tartományban – I. rész

AaronPeto 2019.01.31. 12:35

Néhány éve kacérkodtam már a gondolattal, hogy egyszer télen jó lenne elmenni valamerre síbuszokat fotózni, illetve kicsit körbenézni, hogyan is néz ki a magas, több ezres hegyek környéke ebben az időszakban. Az ötletből több évnyi halogatást követően aztán tavaly januárra lett végül elhatározás, amikor is a Közlekedési osztály egyik felével bepattantunk az autóba, és nagy erőkkel megindultunk Ausztria Salzburg tartománya felé, egy négy napos túrára.

Síbusz 181 (0)

Szólj hozzá!

Veszprémi szolgáltatóváltás

AaronPeto 2019.01.04. 16:00

Először is BÚÉK! Tavaly nem vittem túlzásba a blog írást, olyannyira, hogy ezen sorok megjelenésekor már pontosan eggyel több bejegyzés került ki ebben az évben, mint 2018-ban összesen. Ennek okai a szokásosak: alig fotóztam valamit, nem volt rá időm, lustaság. Új év, új én, tartja az a bizonyos totálisan elcsépelt mondás. Szilveszter éjjelén Veszprémben pedig valami új vette kezdetét.

Vbusz (0)

Szólj hozzá!

Úton a Dunakanyar felé

AaronPeto 2017.05.26. 18:04

Előre leszögezem, nem a magyarországi, hanem az osztrák Dunakanyarban és környékén tett látogatásról lesz majd itt szó. Előtte viszont még alaposan körül néztem a St. Pölten – Herzogenburg – Krems an der Donau vonalon, végig járva a vasúti és a buszközlekedés nyújtotta lehetőségeket.

kép (0)

2 komment

Semmeringi vonatpótlás – második felvonás

AaronPeto 2017.04.20. 18:32

2016 áprilisában karbantartási munkálatok miatt néhány hétig teljesen lezárták a vonatforgalom elől a Semmeringbahnt. A szakasz kizárásának idején az erre közlekedő tehervonatok kerülő úton közlekedtek, a személyvonatok helyére pedig buszos pótlást szerveztek. A személyvonatokat Payerbach-Reichenau és Semmering, illetve Mürzzuschlag állomások között pótolták, a távolsági vonatok utasai pedig Wiener Neustadt és Mürzzuschlag között voltak kénytelenek buszozni.

 SEV Semmering II (0)

Szólj hozzá!

Csak egy újabb osztrák falujárás

AaronPeto 2017.01.17. 17:06

Nem, még nem haltam meg, a blogírást sem terveztem még abbahagyni, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy az elmúlt egy évben a facebook-os napiképeket leszámítva nem igazán volt időm a bloggal is foglalkozni. Vagy ha mégis, akkor meg lusta voltam rá. Most viszont úgy érzem, megvan a kellő affinitás valami iromány összetákolásához. Remélem, hogy egy fogyaszthatóbb valami fog kisülni belőle, mint mérnökeink legújabb, „13 méteres” csodamasinájából.

 PartschRetter (0)

Szólj hozzá!

Vorteilscard megújító hadművelet

AaronPeto 2016.01.29. 19:07

Most hogy egyre jobban benne vagyunk ebben a 2016-ban, illetve mivel eléggé inaktív voltam az elmúlt időszakban a blogbejegyzések tekintetében, úgy érzem eljött az ideje belehúzni a 2015-ös év túráinak megírásába. Elsőként egy tavaly májusi Bécsben tett látogatásra kerül sor, csak mert Bécset szeressük, meg amúgy is, onnan eddig még alig írtam bármit is…

 VC 2015 (0)

2 komment

Semmeringi vonatpótlás

AaronPeto 2015.12.08. 17:05

December elsején súlyos vasúti baleset történt a világörökség részét képező Semmeringbahn-on, Semmering és Breitenstein állomások között, a Pollereswand alagútban. Az érintett szakasz helyreállításáig a tehervonatok kerülő úton közlekednek, a személyvonatok helyett pedig buszos pótlást szervezett az ÖBB. Mivel egy osztrák vonatpótlás mindig jó fotótéma, a szomszédos Közlekedési osztály egyik szerkesztőjével megnéztük hogyan pótolják a sógorék a Semmeringi vasúton közlekedő vonatokat.

 SEV Semmering (0)

Szólj hozzá!